SPORT MUZIKA FILM

petak, 4. siječnja 2013.


Džeko ponovo strijelac

Share on Facebook

Dijamant matirao i Begovića, Cityju ubjedljiva pobjeda

Piše: M. Šljivak
Bosanskohercegovački duel u 21. kolu Premiershipa odigrali su na Etihadu Edin Džeko i Asmir Begović. Na kraju je pobjedu uz, novi postignuti gol, slavio Džeko čiji je Manchester City savladao Stoke sa 3:0.
Dominirali su Građani tokom kompletnog prvog poluvremena. Uspjevali su stvoriti nekoliko jako opasnih prilika pred golom Stokea, no Begović i njegova odbrana su bili na visokom nivou. Ipak, u 43. minuti Asmir Begović je savladao. Pogodio je Pablo Zabaleta za rezultat prvog poluvremena od 1:0.

Džeko je prvi prijetio Begoviću u nastavku, ali je lopta otišla preko gola, da bi u 56. minuti Dijamant ponovo postigao gol. Aguero je obavio sjajan posao, uposlio je nesebično Džeku koji je neometan sa nekoliko metara pogodio za 2:0.

Ubjedljivu pobjedu Cityja potvrdio je Sergio Aguero koji je pogodio za bijele tačke u 74. minuti susreta. Džeko je igrao do prve minute sudijske nadoknade.

Sigurnu pobjedu u ovom kolu zabilježila i ekipa WeSt Hama koja je sa 2:1 savladala ekipu Norwicha.

Čekićari su do vodstva došli već u trećoj minuti kada je penal iskoristio Mark Noble, da bi vodstvo na 2:0 povećao Joey O'Brien. U posljednjim trenucima Martin je postavio konačnih 2:1.
CIT 1 STO 0 @SpheraChannel by SpheraChannel
CIT 2 STO 0 @SpheraChannel by SpheraChannel
WES1 NOR0 @SpheraChannel by SpheraChannel
WES2 NOR 0 @SpheraChannel by SpheraChannel

Nema komentara:

Objavi komentar