SPORT MUZIKA FILM: Iznenađenje u Kupu Francuske: Trećeligaš eliminisao Lyon

nedjelja, 6. siječnja 2013.

Iznenađenje u Kupu Francuske: Trećeligaš eliminisao Lyon


Iznenađenje u Kupu Francuske: Trećeligaš eliminisao Lyon

Epinal nakon penala prošao dalje

Iznenađenje u Kupu Francuske: Trećeligaš eliminisao Lyon

Piše: A. Haznadarević
Baš kao i prvog dana vikenda, u Francuskoj se igraju susreti Kupa, a današnji dio programa donio je prvo veliko iznenađenje.

Naime, favorizovani Lyon je eliminisan iz nastavka takmičenja od strane Epinala, dok su sa druge strane Montpellier, St. Etienne i Bordeaux bez većih problema prošli u šesnaestinu finala.
Nakon što je prvi duel Epinala i Lyona završen rezultatom 2:2, u revanšu je bilo sve otovoreno. Žestoko je krenuo uzvratni dvoboj, pa su gledaoci već za 21 minut igre mogli vidjeti čak četiri pogotka. Epinal je prvi pogodio u 12. minutu preko Boubayaa, a isti igrač je dva minuta kasnije udvostručio vodstvo očigledno potcijenjene ekipe.
Nakon toga su se probudili Lavovi, pa samo minut kasnije preko Gomisa smanjuju na 2:1, da bi Fofana u 21. minutu igru vratio na početak.
U nastavku su gosti došli i do potpunog preokreta, kada je Lisandro Lopez precizno izveo šut sa bijele tačke u 62. minutu susreta. Međutim, domaći su smogli snage i ponovo postigli pogodak, a strijelac je ovoga puta bio Focki u 77. minutu. 
Kako pobjednik nije bio odlučen nakon 90. minuta susreta, igrali su se produžeci, koji ponovo nisu otkrili koja momčad prolazi dalje. Pristupilo se izvođenju kaznenih udaraca, a s(p)retnija je bila ekipa domaćina, koja je na kraju napravila veliku senzaciju eliminisavši Lyon.
Montpellier je bez većih problema savladao Bourg Peronnas rezultatom 2:1, s tim da aktuelnim prvacima nije ni trebala pobjeda da bi se plasirali dalje, jer su imali vodstvo iz provg meča od 2:0.
Herrera u 6. i Camara u 33. minutu susreta su riješili pitanje pobjednika, ali i plasmana dalje, a jedino što su protivnici uspjeli napraviti je pogodak Di Tommasa iz jedanesterca u 62. minutu meča.
Bordeaux je ovjerio minimalnu pobjedu iz prvog susreta dvomeča od 1:0, ponovo savladavši Chateauroux sa 3:2. Ben je prvi pogodio za vodstvo Bordeauxa u 31. minutu, da bi domaći golovima Beauvuea u 55. i Afougoua u 60. minutu potpuno prokrenuli rezultat.
Ipak, Henrique u 81. minutu poravnava rezultat, a u prvom minutu nadoknade Mariano donosi pobjedu Bordeauxu.
Kup Francuske
Epinal - Lyon 3:3 (4:3 nakon penala)
Bourg Peronnas - Montpellier 1:2
Murette - Fontenay 0:2
Caen - St. Etienne 2:3
Chateauroux - Bordeaux 2:3
Lens - Rennes 2:1
Marseille - Guigamp 2:1
Metz - Nice 2:3
Meaux - Le Portel 1:0
Avenir Lozere - Arles 2:0
Ponterlier - Sedan 2:1

Nema komentara:

Objavi komentar