SPORT MUZIKA FILM: VIDEO: Pala Barsa!

nedjelja, 20. siječnja 2013.

VIDEO: Pala Barsa!

VIDEO: Pala Barsa!

Barselona poslije 12 uzastopnih pobjeda u prvenstvu Španije doživjela poraz na gostovanju kod Real Sosijedada - 3:2. Katalonci u 25. minutu vodili 2:0, ali poslije isključenja Pikea situacija se promijenila.
VIDEO: Pala Barsa!
Prvi poraz Barselone od 7. novembra 2012. i utakmice sa Seltikom u Ligi šampiona, ali i prvi poraz u Španiji još od 29. avgusta prošle godine i utakmice Super kupa u kojem je slavio Real Madrid. 

Kada je u pitanju Primjera, Barsi je ovo prvi poraz još od aprila 2012. i duela sa Realom na Kamp Nou.
Ko bi očekivao da će se tako dobra serija završiti u Sosijedadu, u duelu sa ekipom koja je deveta na tabeli?
Činilo se da će igrač utakmice biti dvostruki strijelac Gonzalo Kastro, koji je ljetos stigao u Real Sosijedad iz Majorke i od tada postigao četiri gola za novi klub, od kojih su tri protiv Barselone.
Slavu mu je, međutim, preuzeo Imanol Agireče pogotkom u 91. minute utakmice.
Napadač domaćeg tima prikrao se iza leđa Havijera Maskerana i sa ivice peterca, u padu, sproveo loptu u gol za oduševljenje navijača na stadionu Munisipal de Anoeta, ali i šok Katalonaca.
Dugo će Maskerano pamtiti ovaj meč, pošto je direktan krivac za dva gola. A u igru je ušao tek u 59. minutu, poslije isključenja Pikea zbog drugog žutog kartona. Želio je Tito Viljanova da pojača odbranu, međutim…
Argentinac je samo nekoliko minuta po ulasku u igru skrenuo loptu poslije šuta Kastra iskosa sa lijeve strane i prevario Viktora Valdesa, koji je već bio u padu. Potom je u posljednjim trenucima "zaspao" i dopustio Agirečeu da donese pobjedu Sosijedadu.
Zanimljivo, Real Sosijedad je, ne računajući ovu utakmicu, posljednja ekipa iz Primjere koja je uspjela da se vrati u meč protiv Barselone nakon dva gola razlike i izbjegne poraz. Prethodno su to učinili u septembru 2011.
U subotu, 19. januara, činilo se da će Barselona doći do rutinske pobjede.
Gosti su poveli golom Lionela Mesija u sedmom minute, a potom i duplirali prednost preko Pedra u 25.
Urugvajac Kastro, potom I Agireče, međutim, nagovijestili su da jedan od najdominantinijih timova u istoriji fudbala trenutno nije u formi na koju je navikao svoje navijače.
To se najbolje vidjelo poslije isključenja Pikea, kada je domaći tim potpuno preuzeo inicijativu i stvorio nekoliko odličnih prilika. Moglo se primijetiti da gol Barse "visi u vazduhu".
Barselona je prije samo tri dana igrala neriješeno sa Malagom u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa kralja. Na Kamp Nou je bilo 2:2.
Sosijedad je, inače, bio posljednji klub u Primjeri koji je uspio da se vrati u igru poslije dva gola razlike protiv Barselone i osvoji bod. Bilo je to u septembru 2011, a sada su otišli i korak dalje - do zasluženog preokreta.
Rajo Valjekano je poslije četiri uzastopne pobjede izgubio od Granade u gostima sa 2:0. Bodove za bijeg iz opasne zone domaćem timu donijeli su autogol Amata u 26. minutu i pogodak Resija 10 minuta prije kraja.
Hetafe i Sevilja odigrali su neriješeno 1:1, a oba pogotka "pala" su u finišu prvog poluvremena. Gosti su poveli preko Rejesa u 40, a izjednačio je Kolunga u 44. minutu.

Nema komentara:

Objavi komentar