SPORT MUZIKA FILM: 2012-12-30

subota, 5. siječnja 2013.

Beograd: Dvoboj Partizan - Cibona prekinut zbog nereda u Pioniru (VIDEO)


Beograd: Dvoboj Partizan - Cibona prekinut zbog nereda u Pioniru (VIDEO)

Pratite najnovije vijesti,bilo kada,bilo gdje.Pratite nas na Facebooku!
Utakmica 16. kola regionalne ABA lige između košarkaša Partizana i Cibone prekinuta je zbog ispada domaćih navijača u Pioniru, ali je potom nastavljena nakon što su huligani izbačeni iz beogradske dvorane...

Do velikog je incidenta došlo u drugoj četvrtini pri vodstvu domaćih 19-16, kada je dio Partizanovih navijača najprije zapalio baklje, a potom zasuo teren petardama i drugim predmetima. Huligani su pritom ignorirali molbe domaćeg trenera Duška Vujoševića i kapitena Vladimira Lučića koji su uzeli mikrofon u ruke i tražili da se neredi prekinu.

No, ne samo da nisu prekinuti, već su postajali sve intenzivniji, pa su sudije prekinule utakmicu, a obje su ekipe privremeno napustile parket.

Inače, i uoči utakmice je u dvorani došlo do sukoba između dviju navijačkih frakcija beogradskog kluba.

Novi problem za Manchester City

Novi problem za Manchester City

Pratite najnovije vijesti,bilo kada,bilo gdje.Pratite nas na Facebooku!
Poslije pregleda u Italiji, napadač Manchester Cityja Sergio Agüero potvrdio je da ima rupturu mišića stražnje lože natkoljenice i najvjerovatnije neće nastupiti protiv Arsenala...
Agüero je propustio Cityjevu 3:0 pobjedu protiv Watforda u trećem kolu FA kupa u subotu nakon što je osjetio bol u pobjedi 3:0 protiv Stoke Cityja u utorak.
Iako je menadžer Roberto Mancini tada izrazio nadu da će mu prvi strijelac biti na raspolaganju sljedećeg vikenda na Emiratesu protiv Arsenala, to najvjerojatnije neće biti slučaj.
Kolika stanka čeka Argentinca još ostaje nepoznato jer je preko Twittera tek objavio sljedeće: "Pregledi su potvrdili da imam rupturu mišića. Moramo razmišljati pozitivno i pokušati se oporaviti na najbolji mogući način. Zbog toga sam otputovao u Italiju, gdje sam kod specijalista. Obavještavat ću vas s novim vijestima o ozljedi."
Veliki je to udarac nadama Manchester Cityja u obranu naslova jer je Agüero postigao deset golova i prvi je Mancinijev napadački izbor. Međutim, i Edin Džeko postigao je deset pogodaka uz puno manju minutažu.
Agüerov izostanak sa terena otvara prostor prije svega Džeki i Carlosu Tevezu, ali i Mariju Balotelliju koji se ove sedmice fizički obračunao s menadžerom na treningu, ali je Mancini brzo smirio strasti.

Naj 100 golova u 2012 godini

Uživajte u prelijepim  golovima,mali relax za ljubitelje fudbala!Naj 100 golova u 2012 godini

Kako je reprezentacije Bosne i Hercegovine pokradena (VIDEO)

Kako je reprezentacije Bosne i Hercegovine pokradena (VIDEO)


Pratite najnovije vijesti,bilo kada,bilo gdje.Pratite nas na Facebooku!
Vraćamo se malo u prošlost i da pogledamo kako je Bosna "zasluženo" ispala iz takmičenja od Francuske...



ManUtd bi zbog ovog mogao zaraditi pravo bogatstvo

ManUtd bi zbog ovog mogao zaraditi pravo bogatstvo


Pratite najnovije vijesti,bilo kada,bilo gdje.Pratite nas na Facebooku!
Jednom od najvećih svjetskih klubova hongkonški prvak Kitchee Sports Club nudi sedam milijuna eura za nastup...

Hajduk je Barceloni prije gotovo dvije godine platio 1.8 miliona eura da se pojavi na Poljudu. No, to je 'kikiriki novac' u odnosu na ono što bi mogao zaraditi Manchester Uniteda za jednu svoju prijateljsku utakmicu. Naime, 'crveni vragovi' u ljeto će na turneju po Australiji, a hongkonški prvak Kitchee Sports Club nudi im nevjerojatnih sedam miliona eura da na povratku u Englesku svrate kod njih u goste, odigraju prijateljski dvoboj i pokupe novac!
Iz Uniteda se zasad nisu oglasili, ali teško da će propustiti priliku da za 90 minuta zarade novac.

Manchester City večeras je u okviru 3. kola FA Cupa izbacio Watford ubjedljivom pobjedom s tri gola.


Manchester City pobijedio Watford, poništen gol Edina Džeke

Pratite najnovije vijesti,bilo kada,bilo gdje.Pratite nas na Facebooku!
Manchester City večeras je u okviru 3. kola FA Cupa izbacio Watford ubjedljivom pobjedom s tri gola.
Bh. reprezentativac Edin Džeko igrao je 70 minuta. Džeko je pokušao svoj tim dovesti u vodstvo u 20. minuti kada je dobio loptu od Kompanyja i postigao pogodak, ali je isti bio poništen zbog prekršaja.

Nakon više pokušaja City je uspio doći u vodstvo u 25. minuti kada je Carlos Tevez šutirao loptu i pogodio Watfordovu mrežu za 1:0.

U 44. minuti City potvrđuje vodstvo golom Garetha Barryja. Bilo je to 2:0 za City.

Iako je izgledao kao da će rezultat ostati nepromijenjen do samog kraja u 90. minuti City postiže još jedan pogodak. Zahvaljujući golu Lopesa, City je okončao utakmicu rezultatom 3:0, a Watford je izbačen iz FA Cupa.

Poslušajte: Je li ovo najdivnija muzika na svijetu?

Poslušajte: Je li ovo najdivnija muzika na svijetu?

Grupa muzičara iz Rusije oduševila je svijet svojom melodijom koju su proizveli udarajući u led na smrznutom Bajkalskom jezeru.
Grupa ruskih muzičara je sasvim slučajno otkrila da led ima karakterističan zvuk i nezaboravan ritam. Do otkrića su došli još prošle godine, kada su i postavili video, no dok nije objavljen u medijima jako malo ljudi je poslušalo melodiju koju su proizveli, a koja je zaista predivna.

"Osjećala sam se kao da sviramo na bubnjevima koje je priroda podarila", kazala je Natalya Vlasevskaya.

Naime, muzičari su shvatili da led na jezeru proizvodi savršen zvuk kada se supruga bubnjara slučajno okliznula i pala.

"Tokom pada proizvela je veoma melodičan ton, tako lijep i dubok da smo se odmah zapitali kako je u tome uspjela", ispričali su.

Kazali su kako su naprosto bili očarani saznanjem da led može proizvesti nevjerovatno čist i melodičan zvuk te su odlučili snimiti video kako bi svijetu to pokazali, objavio je Daily Mail.

U Kriterionu od petka meksičko-španska drama "Biutiful"

U Kriterionu od petka meksičko-španska drama "Biutiful"

Od petka, 4. januara, u art kinu Kriterion započinje prikazivanje drame "Biutiful" sa Javierom Bardemom u naslovnoj ulozi.
Ova uloga donijela mu dvije nagrade za najboljeg glumca na Kanskom filmskom festivalu i nacionalnoj španskoj dodjeli nagrada Goya. Sam film osvojio je čak četiri nagrade za najbolji strani film i 30 nominacija u različitim kategorijama.

Biutiful je djelo meksičkog režisera Alejandra Gonzáleza Iñárritua, koji je poznat po tome što svaki od filmova snima na različitom jeziku u zavisnosti od države u kojoj se radnja dešava. Ovom filmu posvetio je posebnu pažnju, jer je na njegovom maternjem jeziku.

Film prati Uxbala koji je iznenada primoran da se suoči sa stravičnom bitkom protiv vremena. Šta čovjek čini u posljednjim danima života? Posvećuje li se životu ili smrti? Ovaj film je svojevrsna poema o prosvijetljenom čovjeku koji upada u tamnu zamku smrti i nepoznatog i to doživljava kao izazov.

"Biutiful" će biti na repertoaru kina Kriterion od 4. do 9. januara. Cijene ulaznica iznose 5 KM i 4 KM za studente i penzionere.

Chicago bolji od Miamija, Clippersi od Lakersa

Chicago bolji od Miamija, Clippersi od Lakersa

U bogatom sinoćnjem programu NBA lige koji je brojao 11 utakmica, dvije su se posebno izdvojile. Bili su to ogledi Miamija i Chicaga, te gradski okršaj u Los Angelesu između Clippersa i Lakersa.
Chicago Bullsi porazili su aktualne prvake na gostovanju u AmericanAirlines Areni 96-89. Chicago je dobio susret zahvaljujući dominaciji u skoku (48-28), od čega su posebno dominantni bili u napadačkom skoku (19-4). Bullse je predvodio Carlos Boozer sa 27 koševa i 12 skokova. Joakim Noah ubacio je 13 koševa uz 12 skokova, 13 je koševa zabio i Nate Robinson, dok je njih 10 ubacio Kirk Hinrich.

Miami je predvodio LeBron James sa 30 koševa, koji je zaigrao usprkos kontuziji koljena. Dwyane Wade dodao je 22 koša uz 4 asistencije za Heat, koji je poražen u tri od posljednje četiri utakmice.

Bullsi su ove sezone na omjeru 8-1 na gostovanjima protiv ekipe iz Istočne konferencije, a ograničili su prvake na najmanji broj koševa u sezoni.

Gradski okršaj u Los Angelesu pripao je Clippersima koji su slavili protiv Lakersa 107-102 i tako prekinuli negativan niz od dva uzastopna poraza. Lakersi su smanjili zaostatak na samo 99-97 minutu i 29 sekundi prije kraja susreta, ali je potom Chris Paul ubacio posljednjih 8 koševa Clippersa i riješio susret. Paul je utakmicu završio sa 30 koševa i 13 asistencija, dok je Blake Griffin dodao 24 koša. Clippersi su šutirali 50% iz igre i dominirali su po broju koševa u reketu (52-36). Lakersima nije pomoglo ni 38 koševa Kobea Bryanta, kao ni 21 koš i 15 skokova Dwighta Howarda. Očajnu večer imao je Pau Gasol koji je za 27 minuta igre ubacio tek 2 koša i 4 skoka.

Brooklyn Netsi slavili su na gostovanju kod Washington Wizardsa 115-113 nakon dva produžetka košem Joea Johnsona 0.7 sekundi prije kraja. U konačnici su njihovi najbolji igrači bili Brook Lopez sa 27 koševa i 13 skokova, te Deron Williams sa 24 koša i 10 skokova. Kod Washingtona, koji je ispustio vodstvo 101-93 samo minutu i 27 sekundi prije kraja prvog produžetka, najbolji je bio Bradley Beal sa učinkom karijere od 24 koša.

Do treće ovosezonske gostujuće pobjede stigli su Sacramento Kingsi kod Toronto Raptorsa 105-96 predvođeni sjajnim DeMarcusom Cousinsom. Upisao je Cousins 31 koš i 20 skokova, odigravši svoju najbolju utakmicu u sezoni i predvodivši Kingse do šeste pobjede u zadnjih devet utakmica.

Oklahoma City Thunder lako se na domaćem parketu obračunao sa Philadelphia 76sersima. Slavili su sa uvjerljivih 109-85 uz 27 koševa Russella Westbrooka i 26 koševa Kevina Duranta. Westbrook je iz igre gađao 10-17, uključujući savršenih 4-4 s linije za tri poena. Serge Ibaka ugradio je double-double učinak od 15 koševa i 10 skokova za Thunder, dok je kod 76ersa najbolji bio igrač s klupe Nick Young sa 21 košem.

Portland Trail Blazersi slavili su na gostovanju kod Memphis Grizzliesa 86-84 i upisali osmu pobjedu u posljednjih 11 utakmica nakon starta u sezonu sa omjerom 9-12. Wesley Matthews predvodio je goste sa 21 košem, J.J. Hickson ubacio je 19 koševa uz 11 skokova, a LaMarcus Aldridge 15 koševa uz 12 skokova za Trail Blazerse. Kod Grizzliesa, koji su igrali bez gripoznog Zacha Randolpha, najbolji je sa 23 koša i 13 skokova bio Marreese Speights.

NBA liga, petak:

Washington - Brooklyn 113-115, produžeci (Beal 24k / Lopez 27k, 13s, Williams 24k, 10a)
Charlotte - Cleveland 104-106 (Gordon 27k / Irving 33k, 6a, Thompson 19k, 13s)
Toronto - Sacramento 96-105 (Lowry 24k / Cousins 31k, 20s, Salmons 20k)
Detroit - Atlanta 85-84 (Daye 20k, Monroe 18k, 9s / Horford 18k, 15s)
Boston - Indiana 94-75 (Garnett 18k, 7s, Rondo 18k, 7a / Hansbrough 19k)
Oklahoma City - Philadelphia 109-85 (Westbrook 27k, Durant 26k / Young 21k)
Memphis - Portland 84-86 (Speights 22k, 13s / Matthews 21k, Hickson 19k, 11s)
Miami - Chicago 89-96 (James 30k, Wade 22k / Boozer 27k, 12s, Noah 13k, 12s)
Milwaukee - Houston 101-115 (Jennings 16k, 7a / Harden 29k, 7a, Delfino 22k)
Phoenix - Utah 80-87 (Gortat 18k, 11s / Jefferson 21k, 8s, Millsap 19k, 10s)
LA Clippers - LA Lakers 107-102 (Paul 30k, 13a, Griffin 24k / Bryant 38k, Howard 21k, 15s)

Federer: Nemam namjeru tako skoro u penziju

Federer: Nemam namjeru tako skoro u penziju

Za sve one koji su se pobojali da bi kraj karijere osvajača 17 teniskih Grand Slam turnira, Švicarca Rogera Federera, mogao biti blizu, slijede dobre vijesti.
Roger Federer (Foto: Arhiv/AFP)Roger Federer (Foto: Arhiv/AFP)
Federer (31) je trenutno u fazi završnih priprema za prvi Grand Slam turnira sezone Australian Open, koji započinje 14. januara, a u pauzi između treninga i porodice našao je vremena porazgovarati malo i s novinarima o svojim planovima za budućnost.

"Ne želim još u penziju. Želim nastaviti igrati još nekoliko sezona, koliko god je moguće. Volim pritisak igranja protiv mladih igrača nove generacije i drago mi je da sam i dalje inspiracija mnogima. To je, uz naravno moju porodicu, i dalje gura prema naprijed", rekao je Federer, koji je nakon toga na šaljiv način odgovorio svima koji ga nazivaju starim.

"Svi mi govore da je moja karijera gotova, da sam došao do zida. No vjerujte mi, kada ću imati 89 godina, ja ću i dalje biti mlad", rekao je čarobnjak iz Basela koji uskoro kreće po svoj peti naslov na Australian Openu.

Marcelo se čudesno oporavio dvije sedmice ranije i trenira

Marcelo se čudesno oporavio dvije sedmice ranije i trenira

Iako u španskom prvenstvu zaostaje 16 bodova za Barcelonom, a ždrijeb osmine finala Lige prvaka donio mu je Manchester United, dobre vijesti ipak su stigle i za Real Madrid.
Marcelo (Foto: Arhiv/AFP)
Marcelo (Foto: Arhiv/AFP)
Dvije sedmice "prerano" treninzima se priključio brazilski nogometaš Marcelo. Podsjetimo da je, dok je boravio u krugu reprezentacije u oktobru prošle godine, Marcelo na treningu slomio petu metatarzalnu kost u lijevom stopala, te je odmah napustio reprezentaciju i doputovao u svoj klub, u Madrid.

Operaciju je u Amsterdamu izvršio dr. Van Dijk, pod čijim su nožem operirani i mnogi drugi poznati nogometaši kao Ruud van Nistelrooy ili, pak, današnji Marcelov saigrač Cristiano Ronaldo.

Iako se oporavak predviđao u drugom dijelu mjeseca januara, Marcelo je u petak dobio "zeleno svjetlo" za povratak treninzima što je jako razveselilo trener Josea Mourinha koji ima velikih problema sa slaganjem svoje odbrane, s obzirom da je nedavno ostao bez sunarodnjaka (Portugalca) Pepea, te da je u verbalnom sukobu s drugim sunarodnjakom Coentraom.

No, Marca navodi da Marcelo ipak neće zaigrati ovog vikenda protiv Real Sociedada, ali da bi mogao već 9. januara u uzvratnoj utakmici Kupa kralja protiv Celte u Madridu.

Agüero nakon razvoda od Maradonine kćerke: Nije mi lako

Agüero nakon razvoda od Maradonine kćerke: Nije mi lako

Argentinski nogometni reprezentativac u redovima Manchester Cityja Sergio Agüero (24) u razgovoru za argentinski dnevnik Olé otvorio je dušu nakon rastave braka sa Gianninom Maradonom, najmlađom kćeri slavnog Diega Maradone.
Kun Aguero (Foto: Arhiv/AFP)
Kun Aguero (Foto: Arhiv/AFP)
"Ovih posljednjih nekoliko mjeseci pokušao sam se prilagoditi novoj fazi svoga života nakon rastave. Nije mi lako nakon toliko godina zajedničkog života i toliko iskustava s Gianninom",rekao je Agüero o majci svog sina Benjamina.

"Tokom tog perioda sazrijeli smo kao ljudi i ono što je najvažnije, imamo produkt naše ljubavi, imamo Bena, koji je blagoslov. To je ono što mi je najteže, jer Ben je sada u Buenos Airesu, a ja sam iz očitih razloga u Manchesteru".

Zbog rastave Agüerovog braka Cityju bi se tako mogao ponoviti "slučaj Tevez". Naime, Agüerov klupski saigrač u vrhu napada Carlos Tevez bio je prethodno toliko rastrgan između kluba i porodice koja se preselila u Argentinu, da je dugo vremena na pomolu bio njegov odlazak iz kluba.

"Pokušavam biti što je moguće profesionalniji i vjerujem da takva situacija ne utječe na moje sportske izvedbe. Ali nije lako biti razdvojen od djeteta. Nemoguće je da mi Ben ne nedostaje".

petak, 4. siječnja 2013.

SEVERINA uzbunaaaaa!!!!!!!!!!!!


LIONEL MESSI 2013



Messi o ciljevima u 2013.: Moramo sve osvojiti!
Foto: AFP

LIONEL MESSI u velikom je intervjuu za Mundo Deportivo rezimirao 2012. godinu te je najavio što očekuje u idućoj. Inače, Barcin čarobnjak odmara se u rodnom Rosariju, gdje blagdane provodi sa svojom obitelji.

Na pitanje koji su mu ciljevi u 2013. godini, Messi je rekao:

"Želim da se moj trener Tito Vilanova oporavi nakon operacije i svima želim da budu zdravi. To je najvažnije", rekao je Messi.

Messi je ove godine postavio mnoge rekorde - postao je najbolji strijelac Barcelone, a srušio je i 40 godina star rekord Gerda Mullera.

"Zbilja sam sretan što sam postavio te rekorde, ali bio bih sretniji da smo osvojili naslov prvaka Španjolske. Kažem, lijepo je kada ostvariš neke osobne ciljeve, ali ipak mi je momčad važnija i uspjeh iste", poručio je Messi.

Argentinac je osim mnogobrojnih nagrada na poklon dobio i ugovor s rokom trajanja do 2018. godine.

"Moj san je da završim karijeru u Barceloni, a potpisom novog ugovora napravio sam još jedan korak prema ostvarenju tog sna".

Međutim, nije sve bilo tako bajno u 2012. godini...

"Najteži dani u ovoj godini bili su mi kada smo izgubili od Chelseaja u polufinalu Lige prvaka. Bili smo uvjereni da ćemo proći u finale, odnosno smatram da smo zaslužili jer smo odlično igrali. Nema veze, postavili smo si novi cilj, a to je da slavimo u finalu na Wembleyju. Moramo sve osvojiti!", za kraj će Messi.

Teksaški masakr motornom pilom 3D


Teksaški masakr motornom pilom 3D

Sad već sedmi nastavak u filmskom serijalu vraća Leatherfacea i nastavlja se na original iz 1974. godine. Ali sada s tri-de efektima! Malo je reći da nismo neki obožavatelji 3D-a, ili barem niže potpisani autor nije, tako da trodimenzionalizacija hororca djeluje samo kao jeftini gimmick koji će prije upropastiti štimung i napetost, nego išta pridonijeti tome. Iz američkog naslova izbačena je riječ “masakr”, a “Texas Chainsaw” sada zvuči kao neki reality show sa drvosječama redneckovima.

VIDEO: Kako se uvježbava tika-taka na treningu Barce


VIDEO: Kako se uvježbava tika-taka na treningu Barce

Pratite najnovije vijesti,bilo kada,bilo gdje.Pratite nas na Facebooku!
Fudbaleri Barce odradili su već nekoliko treninga u 2013. godini, a posebno zanimljivo bilo je u trenucima dok se uvježbavala popularna tika-taka...
U video prilogu pogledajte kako je to izgledalo na treningu katalonskog giganta.

Seedorf: Boateng nije trebao napustiti teren


Seedorf: Boateng nije trebao napustiti teren

Pratite najnovije vijesti,bilo kada,bilo gdje.Pratite nas na Facebooku!
Iako je ganski nogometaš Kevin-Prince Boateng i cijela Milanova ekipa dobila veliku podršku zbog napuštanja terena zbog rasističkog vrijeđanja navijača četvrtoligaša Pro Patrije u prijateljskom susretu, ne misle svi da je takav čin pozitivna stvar.
Jedan od njih je i holadnski veznjak Botafoga Clarence Seedorf, dugogodišnji igrač Milana (2002.-2012.).

"Ne vidim to kao tako pozitivnu stvar jer se time pridaje sve više na važnosti takvom ponašanju", rekao je Seedorf.

Podsjećamo, susret igran u četvrtak prekinut je u 25. minuti pri rezultatu 1-1. Pristalice domaćeg niželigaša konstantno su vrijeđali trojicu tamnoputih igrača Milana - Boatenga, M'Bayea Nianga i Sulleyja Muntarija. U jednom je trenutku Boateng izgubio živce, uzeo je loptu, napucao je na tribinu s izgrednicima, skinuo dres i napustio teren. Njegov su primjer slijedili i ostali ''Rossoneri'', pa sudiji nije preostalo ništa drugo nego da prekine dvoboj.

Seedorf se slaže da se takvo ponašanje ne smije tolerirati na nogometnim terenima, ali smatra da problemu treba drugačije pristupiti.

"Takve treba identificirati i izbaciti sa stadiona. Treba ostaviti 90 posto onih koji uživaju u utakmici i završiti je. Ako je Boateng mogao identificirati počinitelje u uglu, trebalo ih sve izbaciti. Mislim da je to ispravan način na koji se s tim treba nositi. Napuštanje terena? Da, time se šalje poruka, ali to se dogodilo više nego jednom i ne mislim da se time nešto mijenja. Samo dajemo veće ovlasti toj maloj grupici koja je svojim ponašanjem napravila ovakav nered", zaključio je dugogodišnji bivši veznjak "Rossonera" koji je s klubom osvojio dva naslova u Ligi prvaka (2003. i 2007.).

Podsjećamo, ranije su podršku Boaytengu i Milanovoj ekipi zbog poteza uputili brojni slavni bivši i aktivni igrači poput Patricka Vieire, Rija Ferdinanda i Vincenta Kompanyja.

Stuttgart zainteresovan za Salihovića?

Stuttgart zainteresovan za Salihovića?

Pratite najnovije vijesti,bilo kada,bilo gdje.Pratite nas na Facebooku!

Stuttgart u kojem igra naš reprezentativac Vedad Ibišević, zainteresovan je za našeg reprezentativca Sejada Salihovića. Salihović i Ibišević su već igrali zajedno u klubu u kojem trenutno igra Salihović.
Jutros je stigla ponuda za Salihovića na adresu u Stuttgartu, koja suma novca nije poznata. Sejad Salihović u Hoffenheimu igra od 2006. godine, a upisao je 47 nastupa i postigao 12 golova. Salihović je također za reprezentaciju Bosne i Hercegovine upisao 12 nastupa i postigao 2 gola.
Hoće li se ponovo reprezentativci Bosne i Hercegovine sastati u klubu, ili će ostati samo u istoj ligi, vidjet ćemo.

'Gangnam Style'

 

NOVA TITULA: 'Gangnam Style'

najslušanija je pjesma novogodišnje večeri

Dugoj listi postignuća korejski je hit dodao i dominaciju dočekom Nove godine.
NOVA TITULA: 'Gangnam Style' najslušanija je pjesma novogodišnje večeri
Psy i njegov hit 'Gangnam Style' prvo je prešao brojku od rekordnih milijardu pregleda na YouTubeu, a potom postao i najslušanijom pjesmom novogodišnje večeri – barem kada je u pitanju online servis Spotify, na kojem se 31. februara 2012. najviše puta streamao upravo 'Gangnam Style'.

Rihannin singl 'Diamonds' završio je na drugom mjestu, a evo što su mladi na Zapadu slušali na dočeku vrteći muziku preko Spotifyja:

1. Gangnam Style - Psy
2. Diamonds - Rihanna
3. Don't You Worry Child (Radio Edit) feat. John Martin - Swedish House Mafia
4. Scream & Shout - will.i.am feat. Britney Spears
5. Locked Out of Heaven - Bruno Mars
6. Impossible - James Arthur
7. Sweet Nothing - Calvin Harris feat. Florence Welch
8. Candy - Robbie Williams
9. Troublemaker - Olly Murs feat. Flo Rida
10. Beneath Your Beautiful - Labrinth feat. Emeli Sande
11. Ho Hey - The Lumineers
12. We Are Never Ever Getting Back Together - Taylor Swift
13. Ni**as In Paris - Jay-Z
14. Die Young - Ke$ha
15. Can You Hear Me? - JME & Ms D Wiley feat. Skepta
16. Titanium - David Guetta feat. Sia
17. One More Night - Maroon 5
18. Hall of Fame - The Script
19. Disclosure - Latch feat. Sam Smith
20. Gold Dust - DJ Fresh

Pedro: Neymar je među najboljima

Pedro: Neymar je među najboljima, ali...

Piše: E. Škorić
Brazilskom talentiranom napadaču Neymaru sve se više predviđa bogata karijera u Evropi, a najčešće se spominje u kontekstu s Barcelonom.

Neymar trenutno igra u Santosu, ali bi već narednog ljeta mogao da pojača neku od najboljih evropskih momčadi. Dosta se piše o njegovom prelasku u Kataloniju, što opet nije isključeno. 
No, njegov sunarodnjak Pedro, koji već nastupa u Barci, nije siguran da li bi se Neymar prilagodio igri Katalonaca.
"Znam da Neymar može igrati za Barcu, ali nije jasno da li bi se on uklopio u našu momčad", rekao je Pedro, dodavši:
"Jasno da je jedan od najboljih igrača na svijetu i zaslužuje da brani boje Barcelone, koja je ujedno najbolja momčad svijeta."

Kinezi tvrde: Misimović danas na ljekarskom


Kinezi tvrde: Misimović danas na ljekarskom

Piše: O. Škundrić
Reprezentativac Bosne i Hercegovine Zvjezdan Misimović danas bi trebao proći ljekarske preglede i potpisati ugovor sa kineskom ekipom Guizhou Renhe F.C.

Kako tvrde kineski mediji, rekorder po broju nastupa u dresu fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Zvjezdan Misimović danas bi trebao proći ljekarske preglede, te potpisati ugovor sa kineskom ekipom Guizhou Renhe F.C.

Misimović je sa ovom ekipom već dogovorio uslove transfera, a Guizhou je Dinamu iz Moskve za Misimovića platio oko tri miliona eura.

Vjeruje se da će Misimović sa ovom ekipom potpisati ugovor na dvije godine.


Džeko ponovo strijelac

Share on Facebook

Dijamant matirao i Begovića, Cityju ubjedljiva pobjeda

Piše: M. Šljivak
Bosanskohercegovački duel u 21. kolu Premiershipa odigrali su na Etihadu Edin Džeko i Asmir Begović. Na kraju je pobjedu uz, novi postignuti gol, slavio Džeko čiji je Manchester City savladao Stoke sa 3:0.
Dominirali su Građani tokom kompletnog prvog poluvremena. Uspjevali su stvoriti nekoliko jako opasnih prilika pred golom Stokea, no Begović i njegova odbrana su bili na visokom nivou. Ipak, u 43. minuti Asmir Begović je savladao. Pogodio je Pablo Zabaleta za rezultat prvog poluvremena od 1:0.

Džeko je prvi prijetio Begoviću u nastavku, ali je lopta otišla preko gola, da bi u 56. minuti Dijamant ponovo postigao gol. Aguero je obavio sjajan posao, uposlio je nesebično Džeku koji je neometan sa nekoliko metara pogodio za 2:0.

Ubjedljivu pobjedu Cityja potvrdio je Sergio Aguero koji je pogodio za bijele tačke u 74. minuti susreta. Džeko je igrao do prve minute sudijske nadoknade.

Sigurnu pobjedu u ovom kolu zabilježila i ekipa WeSt Hama koja je sa 2:1 savladala ekipu Norwicha.

Čekićari su do vodstva došli već u trećoj minuti kada je penal iskoristio Mark Noble, da bi vodstvo na 2:0 povećao Joey O'Brien. U posljednjim trenucima Martin je postavio konačnih 2:1.
CIT 1 STO 0 @SpheraChannel by SpheraChannel
CIT 2 STO 0 @SpheraChannel by SpheraChannel
WES1 NOR0 @SpheraChannel by SpheraChannel
WES2 NOR 0 @SpheraChannel by SpheraChannel

Film o životu Stevea Jobsa u kinima od aprila

Film o životu pokojnog suosnivača Applea Stevea Jobsa u kinima će biti od aprila, najavili su distributeri.
Ashton Kutcher kao Steve Jobs
Ashton Kutcher kao Steve Jobs
Premijera biografskog ostvarenja u kojem je Jobsa utjelovio Ashton Kutcher bit će upriličena već ovog mjeseca na završnoj večeri filmskog festivala Sundance.

Radnja filma nazvanog jednostavno "jOBS", za koji je scenarij napisao Matthew Whitely, a režiju potpisuje Joshua Michael Stern, fokusira se na Jobsov život od 1971. do 2000. godine.

Opisan kao inspirirajući portret čovjeka koji je stvari vidio drugačije, film govori o ljudima i momentima koji su utjecali na Jobsa.

"Očekujemo da film dobro komunicira sa publikom i oduševljeni smo što će naš partner Five Star Films distribuirati film u kinima", rečeno je iz distribucijske kuće Open Road.

Osim Kutchera u filmu, između ostalih, glume Dermot Mulroney, Josh Gad, Lukas Haas i Matthew Modine.

Princeza Diana Prodaje se nikad ranije objavljena fotografija princeze Diane Na aukciji u New Hampshireu (SAD) krajem ovog mjeseca na prodaji će biti nikad ranije viđene fotografije pokojne princeze Diane. Posebnu pažnju izazvala je fotografija za koju se vjeruje da je snimljena u skijaškom odmaralištu u Švicarskoj između 1979. i 1980., kada je Diana imala 18 ili 19 godina. Fotografija prikazuje Dianu kako leži u krevetu sa nepoznatim muškarcem, koji drži knjigu naslonjenu na njena leđa. Preko fotografije su ispisane riječi "Nije za objavu". Fotografiju je kupio Daily Mirror 1981. godine, samo dva dana nakon što su objavljene njene zaruke sa princom Charlesom. Prije sedam godina prodata je jednoj privatnoj kolekcionarskoj kući koja je sada prodaje. Obično je cijena ovakvih fotografija oko 1.000 dolara, no aukcionari vjeruju da će zbog natpisa "Nije za objavu" ona biti prodata za impozantnu sumu novca. "To je intimna fotografija princeze Diane. Ne znamo ko je muškarac sa njom, ali mogao bi biti i njen tadašnji dečko ili samo prijatelj", kazao je Eric Caren, vlasnik kolekcijske kuće, piše Daily Mail.

Mancini nasrnuo na Balotellija na treningu Cityja Na treningu Manchester Cityja danas su se sukobili menadžer Roberto Mancini i nogometaš Mario Balotelli. Mancini nasrnuo na Balotellija na treningu Cityja Prema pisanju Daily Maila, između njih dvojice došlo je do žestoke svađe koja je zamalo eskalirala u fizički sukob. Evidentno veoma ljut, menadžer Građana je gestikulirao i urlao na Balotellija pred začuđenim ostatkom tima. U jednom trenutku Mancini je zgrabio Balotellija za majicu i vukao ga. Ko zna kako bi sve završilo da se nisu umiješali članovi klupskog osoblja i razdvojili dvojicu Talijana. Navodno je Mancini poludio nakon Balotellijevog oštrog starta nad timskim kolegom Gaelom Clichyjem. Prema pisanju otočkih medija, još jedan od incidenata u nizu dokaz je da je Mario na izlaznim vratima Cityja. /fun-fotke/galerija-pogledajte-sto-brojni-zafrkanti-rade-mariju-balotelliju-272397