SPORT MUZIKA FILM: Drama u Madridu: Sedam golova, dva crvena i pobjeda Reala

nedjelja, 6. siječnja 2013.

Drama u Madridu: Sedam golova, dva crvena i pobjeda Reala

Drama u Madridu: Sedam golova, dva crvena i pobjeda Reala

Primera

Drama u Madridu: Sedam golova, dva crvena i pobjeda Reala

Piše: O. Škundrić
U veoma uzbudljivoj utakmici Real Madrid je došao do pobjede rezultatom 4:3 nad imenjacima iz Sociedada.
Utakmica je odlično počela za Real Madrid. Francuski napadač Karim Benzema doveo je aktuelnog prvaka Španije u prednost već u drugoj minuti susreta.
Trener Reala Jose Mourinho ponovo je Ikera Casillasa ostavio na klupi, a priliku od prve minute dobio je Antonio Adan. Međutim, to jer trajalo samo šest minuta...

Golman Reala Antonio Adan dobio je direktan crveni karton već u šestoj minuti utakmice, a njegova zamjena Iker Casillas nije uspio odbraniti penal Xabi Prieta pa je Sociedad izjednačio na 1:1.

Real je i sa igračem manje uspio vratiti prednost na svoju stranu u 35. minuti. Nakon lijepe akcije domaćih, Mesut Oezil je uposlio kolegu iz reprezentacije Njemačke Samija Khediru, koji desnom nogom pogađa i dovodi Real na 2:1.

Ipak, slavlje domaćih trajalo je samo pet minuta, nakon što je u 39. minuti Priesto svojim drugim golom vratio stvari na početak i to nakon greške odbrane Reala.
Real je ponovo poveo u 68. minuti. Cristiano Ronaldo je postigao svoj 15. ovosezonski gol, nakon dobre asistencije koju mu je uputio Benzema.

Samo dvije minute kasnije, Ronaldo je riješio pitanje pobjednika. Dosuđen je slobodan udarac iskosa sa lijeve strane, a Portugalac je odlično šutirao i doslovno kroz ruke matirao golmana baskijske ekipe.

Golijada je nastavljena u 76. minuti, ali ovog puta Casillas je morao po treći put po loptu u svoju mrežu. Hat-trick je postigao kapiten gostiju Xabi Prieto.

I Real Sociedad je u 80. minuti ostao sa deset igrača, nakon što je drugi žuti karton zbog prekršaja nad Ronaldom dobio Estrada.

Nema komentara:

Objavi komentar